Nu erbjuder PostNord leverans på lördagar

Eftersom konsumenterna får allt högre krav på snabba leveranser erbjuder PostNord nu sina kunder leverans på lördagar. Sen mitten av november kan två miljoner hushåll få sina paket levererade den sjätte veckodagen. I artikeln förklarar vi hur leverans på lördagen fungerar och hur det påverkar dig som företagare.

E-handeln har ökat varje år sedan finanskrisen

Sedan finanskrisen har e-handeln ökat kraftig varje år med i genomsnitt 15 %. Under 2020 var tillväxten skyhög på hela 40 % och enligt den senaste E-barometern från Retail Day den 21 september, tyder inget på att tillväxten kommer avta.

Vill du ha ett säkert sätt att ta emot post, och hämta posten när det passar dig? Läs då mer om vår tjänst Postbox för företag.

E-handelsföretagens nya öppettider ger högre krav från konsumenterna

Som en konsekvens av den ökade e-handeln har nu e-handelsföretagen i allt större utsträckning öppet på helger. De nya öppettiderna har lett till att konsumenterna fått högre krav på flexibla och tillgängliga leveranser. Under högsäsongen tidigare år har PostNord utökat sin service, då kring perioden mellan Black Friday och jul. Eftersom kunder nu skickar fler och fler paket blir den utökade servicen en ny standard.

Att utöka våra tillgängliga dagar för leverans ser vi som ett sätt att leva upp till kundernas nya förväntningar.

E-handelsföretagens lagerverksamheter har i allt högre utsträckning öppet under helgerna. Det betyder att även vi på PostNord utökar våra tider. Konsumenterna förväntar sig hög flexibilitet och tillgång till sina köp. Dessa förväntningar vill vi självklart leva upp till.

Se även: 7 tips för att skapa en bättre kundupplevelse.

Cirka 4 miljoner människor kommer få de nya leveranstiderna

Under hösten kommer PostNord införa ett flertal förändringar för att förbättra kundnöjdheten. Detta kommer främst ske genom att förenkla de interna processerna. En av dess förändringar är fler dagar för hemleveranser.

Lördagsleveranserna blir tillgängliga för utvalda områden och orter i Sverige:

  • Utvalda områden i Stockholm, Göteborg och Malmö
  • Uppsala
  • Helsingborg
  • Lund
  • Trelleborg
  • Landskrona

Hemleverans med tjänsten MyPack Home finns nu tillgänglig på lördagar. PostNord erbjuder i dagsläget dessutom lördagsleveranser till ombuden med tjänsten MyPack Collect. Lördagsutkörning till PostNords paketboxar finns även tillgängligt i ovan nämnda områden.

Behöver du ett smidigt sätt att ordna frakt för dina paket? Med vår tjänst Skicka Direkt Business kan du smidigt boka frakt och skicka paket digitalt.

Leverans på lördagar ger företagare en extra försäljningsdag och snabbare leveranstider

Totalt kommer 388 ombud få lördagsleveranser på en yta som täcker ungefär en tredjedel av Sveriges hushåll i regionerna Malmö, Göteborg och Stockholm. I praktiken innebär det att alla varor som inhandlas på fredag kan hämtas ut följande dag.

Lördagsleveranserna kommer ge flera fördelar till dig som företagare:

  • En extra dag att sälja till en tredjedel av Sveriges alla hushåll.
  • Nöjdare kunder, som uppskattar att få leverans på lördagar.
  • Leveranserna blir snabbare –  varor som beställs på torsdag eftermiddag eller kväll kommer att levereras till ombuden på lördagen.
  • Ett övertag mot dina konkurrenter som samarbetar med en annan logistikleverantör.

Vanliga frågor om lördagsleveranser

När började lördagsleveranserna gälla?

Den 13 november 2021 infördes hemleverans på lördagar.

Levererar PostNord på helger?

I dagsläget levererat PostNord paket på lördagar, men inte söndagar.